torsdag 2 juni 2011

Rabarbertider


Jag brukar palla rabarber varje år i mammas trädgård och har hunnit med en raberberkaka som jag bjöd på när jag hälsade på på jobbet i måndags och så denna rabarberchutney. Fungerar jättebra att ha som den är till grillat eller blanda med creme fraiche till en sås. Här kommer receptet:

Rabarberchutney
350 g rabarber
1 gul lök
2 msk smör
3 dl strösocker
3 msk vatten
1/2 tsk malen ingefära
1/2-1 msk balsamvinäger
1/2-1 tsk sambal oelek

Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, vatten, ingefära och balsamvinäger. Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek.

Idag är det välbehövlig städdag här hemma (och lite pyssel skall hinnas med) sen kommer morbror Berra över på middag, ska prova ett nytt recept med kyckling som låter gott! Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar