Lagade dessa saftiga och goda rabarbermuffins på nationaldagen, har snott lite rabarber från mamma och frusit in. Receptet har jag hittat på en blogg men minns inte vilken, är ett sockerkakerecept ursprungligen men jag gjorde muffins i stället.
12 stora muffins
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kardemummakärnor, stötta
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g Smör, smält
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kardemummakärnor, stötta
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g Smör, smält
1 stjälk Rabarber
50g Smör
0,5 dl Råsocker
2 krm Kanel, malen
50g Smör
0,5 dl Råsocker
2 krm Kanel, malen
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i muffinsformarna. Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan ovanpå muffinssmeten i varje form. Jag använde en muffinsplåt och satte muffinsformarna i den för att de inte ska flyta ut utan behålla fin form.
Ha en trevlig helg nu och kul med fotbolls-vm!
Ha en trevlig helg nu och kul med fotbolls-vm!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar