onsdag 14 december 2011

Filmjölkslimpa

För någon vecka sedan provade jag att göra denna filmjölkslimpa med recept av Leila Lindholm. Var jättesaftigt och gott. Det innehåller mycket olika mjölsorter, jag hade inte alla hemma och ersatte det jag inte hade med annan mjölsort vilket gick jättebra. Jag använde inte heller fikon som nedan utan hade i lite russin. Väl värt att prova detta!

Ingredienser

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar