måndag 16 juli 2012

Cheesecake med dajm

Jag gillar verkligen cheesecakes, speciellt av den amerikanska sorten som inte är fryst utan gräddas i ugnen. Här kommer ett recept på en god sådan där krossad dajm ger god smak.
    Botten
12 digestivekex
75 g smör
Fyllning

800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
4 ägg

Topping

1 dubbeldajm
Gör så här:
Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant.
Ställ botten kallt så länge. Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. Blanda ner mjölet och saltet och rör till en slät smet.
Rör ner äggen – ett i taget – och blanda ut ordentligt i smeten.
Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.
Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen. Smula över krossad dajm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar