söndag 15 maj 2011

Sommarförrätt



Igår kväll hade vi min mamma här på middag och då bjöds det bl.a. på denna förrätt som blev supergod. Receptet är ursprungligen Jamie Oliver. Jag kan verkligen rekommendera att ni provar detta recept.

Jordgubbssallad med prosciutto och halloumi, 4 port

300 g rensade jordgubbar skurna i 1/2 tjocka skivor
Balsamvinäger
Saften från 1/2 citron
Olivolja
Några blad basilika
250 g halloumi skuren i 8 tunna skivor
En näve salladsblad (jag använde ruccola)
8 skivor prosciutto

Lägg de skivade jordgubbarna i en bunke. Tillsätt en rejäl skvätt balsamvinäger och pressa över citronsaft.

Hetta upp en stekpanna och tillsätt en skvätt olivolja. Stek halloumiskivorna på medelvärme i en minut på varje sida tills den har fått en lätt gyllene stekyta.

Ta fram fyra tallrikar och lägg upp två halloumiskivor på varje. Lägg basilika och salladsbladen i samma bunke som jordgubbarna och blanda. Lägg upp en hög av jordgubbssalladen ovanpå halloumin och toppa med prosciuttoskivorna. Ringla lite balsamvinäger över och servera.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar