lördag 21 maj 2011

Räkpasta


Idag har jag haft en skön och avkopplande dag med besök av en kompis med lite fika och en promenad ner till båthamnen för en stund i solen. Det är verkligen skönt med vår, allt som blommar och doftar gott.

Tänkte bjuda på ett till gott pastarecept, bli inte avskräckta av varm avokado, funkar faktiskt bra i denna rätt.

4 port
Bandspagetti av valfri sort
1 fänkål
1 liten purjolök
olivolja till stekning
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 avokado
1 påse ruccola, 70 g
2 burkar räkor i lake a 360 g
Riven parmesan
Salt och peppar

Koka upp vatten till pastan. Strimla fänkålen fint. Strimla det vita av purjolöken. Fräs fänkålen i olivolja tills den blir mjuk, lägg i purjolöken när fånkålen fräst ett par minuter. Salta och peppra.

Häll över vin och vatten och lått puttra i 5 min. Koka pastan.

Tärna avokado. Hacka ruccola grovt. Lägg räkorna i fänkåls- och purjofräset tillsammans med avokado och ruccola. Blanda ner pastan och servera genast med riven parmesan.

Nu är det dags för kvällens matlatning, ska prova ett nytt recept så vi får se om det blir bra, då får jag dela med mig av det också. Ha en trevlig lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar