lördag 14 maj 2011

Carbonara

Vi äter mycket pasta här hemma, här kommer ett recept på spaghetti carbonara som rekommenderas. Det är ursprungligen Paolo Robertos recept men vi har gjort några få ändringar. Det är ingen grädde i men denna är mycket godare än gräddvarianterna tycker vi.

500 g spaghetti

4 ägg
2 krm salt
1 msk olivolja
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, hela
2 paket bacon, strimlad
1 dl färskriven parmesanost
1 krm svartpeppar

Koka upp pastan i lättsaltat vatten "al dente" enligt förpackningens anvisningar.
Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon. Fräs dem sakta till de mjuknat utan att ta färg i cirka 5 min. Ta upp vitlöken och släng den. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll ner äggsmeten och osten och strö över svartpeppar. Rör om.

Servera med lite extra färskriven parmesan. Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar